wyszukiwanie zaawansowane
kehar7r7j0u58cx0kfw5
WalutaPolski ZłotyEuroDolarFunt brytyjski
Strona główna1 » Polityka prywatności

Polityka prywatności


Poniżej przedstawiamy Państwu naszą Politykę prywatności i plików cookies.


1. Nasze dane - podmiotu zbierającego dane:


Administratorem danych osobowych jest firma PPHU Eminence ul. Wrocławska 18 56-400 Oleśnica.
Inspektorem ochrony danych jest Sebastian Drobnica. Inspektor ochrony danych to osoba, z którą możesz się skontaktować mając pytania lub wątpliwości w zakresie przetwarzania Twoich danych przez PPHU Eminence. Możesz to uczynić poprzez email: jubiler@eminence.pl lub tel. 71 314 93 32 lub pod tel. kom. 600411378.
 

2. Dane osobowe - jakie dane zbieramy o Tobie?


Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, lecz ich podanie jest warunkiem niezbędnym do zawarcia umowy kupna sprzedaży lub świadczenia określonych usług. W czasie korzystania z serwisu www.eminence.pl możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie odpowiednich formularzy lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły. Poniżej zamieszczamy typ danych i ich opis jakie gromadzimy.

1.1 Dane zbierane podczas rejestracji - w celu dokonania rejestracji umożliwiającej dokonanie zakupu produktów oferowanych w niniejszej witrynie będziecie poproszeni o następujące dane osobowe: Imię i Nazwisko, pełny adres zamieszkania, numer telefonu, adres email oraz hasło. Te dane niezbędne są do realizacji złożonych zamówień;
1.2 Dane zbierane podczas transakcji zakupu - zanim dokonasz transakcji zakupu towaru w naszej witrynie poproszony zostaniesz za pomocą odpowiednich formularzy o następujące dane: Imię, Nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności i wysyłki. Gromadzone są również dane po zakupowe umożliwiające wystawianie odpowiednich opinii o zakupach i produktach firmy Eminence. Te dane to Imię i Nazwisko, adres email i Twoja opinia. Te dane przekazywane są również do odpowiednich systemów opiniotwórczych z którymi współpracuje firma Eminence min. porównywarka cen Okazje.info, Ceneo, Opineo i Google. W przypadku płatności za pomocą szybkich przelewów lub kart płatniczych obsługę transakcji w odpowiednim momencie przejmuje system płatności payu.pl, paypal.com oraz tpay.pl. Formularze systemów płatniczych umieszczone są na serwerach tych firm i szyfrowane są odpowiednimi technologiami. Firma Eminence w żaden sposób nie uczestniczy w procesach autoryzacji płatności lub kart płatniczych. Płatności ratalne obsługiwane poprzez system Santander przekazywane są w odpowiednim momencie na strony firmowe firmy Santander, która odpowiednio zabezpiecza i szyfruje dane osobowe Klienta;
1.3 Dane zbierane automatycznie - podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie poprzez system analiz Google web analytics;
1.4 Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami - podczas kontaktu z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, chatu itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

 

3. W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?


W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali czy przekazywali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. Twoje dane nie będą przekazywane poza obszar Unii Europejskiej do Państw trzecich.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu i dokonania transakcji kupna sprzedaży. Przekazanie danych niezbędnych do realizacji zamówień jest obowiązkowe i bez ich podania nie ma możliwości dokonania transakcji. Wszelkie dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane przekazujemy tylko wówczas, gdy jest to niezbędne do zrealizowania świadczeń, które zamawiasz. Twoje dane osobowe możemy przekazać następującym partnerom:

  • firmom przewozowym tj. Poczta polska, UPS, Inpost – w celu dostawy zakupionego towaru na adres, który wskazałeś w zamówieniu.
  • firmom zbierającym opinie o produktach oraz o sklepach tj. Okazje.info, Ceneo, Opineo i Google Opinie – pomagają nam, jeżeli chcesz podzielić się swoją opinią o produkcie lub wrażeniami z korzystania z naszego serwisu lub sklepu stacjonarnego.
  • firmom pośredniczącym w realizacji płatności tj. payu.pl, paypal.com lup tpay.pl.
  • firmie umożliwiającej zakup ratalny tj. firmie Santander.


Twoje dane mogą w tym celu być automatycznie przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty płatniczej lub bankowego konta osobistego. Firmy płatnicze nie wykorzystują tych danych w żadnym innym celu a podanie tych danych jest obowiązkowe w celu dokonania zakupu.
Dokonując zakupów w systemie ratalnym Twoje dane będą automatycznie przekazane na strony firmowe firmy Santander.
Podczas pełnej rejestracji w naszym serwisie zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter w formie wiadomości email. Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane tj. adres email w celu wysłania Ci naszego Newslettera.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku przy pomocy systemu analiz Google web analytics.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.
 

4. Twoje prawa.


Twoje prawa w ramach danych osobowych obejmują:

  • Prawo dostępu do treści swoich danych osobowych - oznacza, że możesz poprosić, abyśmy np. wyeksportowali z naszych baz danych informacje jakie posiadamy o Tobie i przesłali je do Ciebie w jednym z powszechnie wykorzystywanych formatów danych.
  • Prawo do poprawiania danych - jeśli zauważysz się, że przetwarzane przez nas dane są nieprawidłowe, masz prawo poprosić nas o ich poprawienie, a my będziemy zobowiązani to zrobić.
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych - oznacza, że masz prawo zażądać, abyśmy ograniczyli zakres przetwarzania Twoich danych. Jeżeli uznasz, że dla określonego procesu przetwarzamy zbyt szeroki zakres Twoich danych osobowych, masz prawo zażądać, abyśmy ograniczyli ten zakres przetwarzania.
  • Prawo do żądania usunięcia danych - prawo do bycia zapomnianym, oznacza Twoje prawo do żądania, abyśmy usunęli z naszych systemów bazodanowych oraz z naszej dokumentacji wszelkie informacje zawierające Twoje dane osobowe.
  • Prawo do przenoszenia danych do innego administratora danych - zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych możesz poprosić, abyśmy wyeksportowali dane, które nam podałeś w toku wszystkich naszych kontaktów do odrębnego pliku, w celu ich dalszego przekazania do innego administratora danych.
Usunięcie danych osobowych możliwe jest w każdym momencie poprzez funkcję usunięcia konta. Funkcja Usuń moje konto dostępna jest w panelu każdego klienta w zakładce - Moje dane. Prośba o usunięcie danych osobowych może odbyć się również poprzez wysłanie stosownego pisma w formie pisemnej do naszego inspektora danych osobowych Sebastiana Drobnicy na adres: PPHU Eminence, ul. Wrocławska 18, 56-400 Oleśnica, lub drogą elektroniczną na adres e-mail: jubiler@eminence.pl.
Ponadto jeżeli uznasz, że w jakikolwiek sposób naruszyliśmy reguły przetwarzania Twoich danych osobowych to mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawa do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy rozporządzenia RODO.
 

5. W jaki sposób przetwarzamy dane osobowe?


Przekazane dane osobowe przetwarzamy zgodnie z obowiązującym prawem, w szczególności zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych RODO. W przetwarzaniu Państwa danych kierujemy się następującymi regułami:

  • Reguła adekwatności - przetwarzamy tylko te dane, które są niezbędne dla osiągnięcia danego celu przetwarzania.
  • Reguła transparentności - jasno nakreślona polityka danych jest tego przejawem.
  • Reguła prawidłowości - staramy się, aby Twoje dane osobowe w naszych systemach były aktualne i zgodne z prawdą.
  • Reguła integralności i poufności - stosujemy niezbędne środki zabezpieczające poufność i integralność Twoich danych osobowych. Przekazywanie danych za pomocą naszego systemu zabezpieczone jest i zaszyfrowane z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer) kluczem 128 bitowym. Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są odpowiednio przed wglądem osób trzecich. Bezustannie analizujemy i dostosowujemy zabezpieczenia, wraz ze zmieniającym się otoczeniem i postępem technologicznym. Zabezpieczenia obejmują środki fizyczne i technologiczne ograniczające dostęp do Twoich danych, jak również stosowne środki zabezpieczające przed utratą Twoich danych.

6. Jaki czas przetwarzamy Twoje dane?

 

Okres przez jaki przetwarzamy Twoje dane osobowe jest zależny od celu przetwarzania. I tak odpowiednio:

  • rejestracja w naszym serwisie lub zapisanie się na newsletter – przez okres przez jaki jesteś zarejestrowany lub zapisany – do czasu wypisania się z serwisu i newsletter’a.
  • realizacja sprzedaży – przez okres realizacji umowy oraz praw z niej wynikających tj. rękojmi, gwarancji itp.
  • udzielanie odpowiedzi na pytania – jeżeli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem serwisu – przez czas, o którym mowa powyżej. Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem serwisu, przez czas niezbędny dla udzielenia niezbędnych wyjaśnień i odpowiedzi.
  • pozyskane dane o sposobie korzystania przez Ciebie z naszych serwisów (za pośrednictwem plików cookies) oraz dane przetwarzane w naszej bazie marketingowej – przez cały okres kiedy jesteś naszym klientem oraz później przez okres 5 lat licząc od czasu kiedy przestałeś być naszym klientem (zaprzestałeś korzystać ze świadczonych przez nas usług oraz nie dokonywałeś zakupów w naszym sklepie.


7. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?


Po dokonaniu zakupów w naszym serwisie będziesz otrzymywać od nas wiadomości email i wiadomości SMS (na numer telefonu zapisany podczas rejestracji) dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.
Po dokonaniu transakcji będziesz poproszony o wystawienie opinii o transakcji i produkcie poprzez system Okazje.info, Ceneo, Opineo i Google Opinie. Otrzymasz na adres emaill odpowiednią wiadomość.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą email nasz Newsletter.


8. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?


Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem podczas przekazywania Twoich danych osobowych, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer) kluczem 128 bitowym. System administracyjny naszego sklepu zabezpieczony jest hasłem o silnym charakterze szyfrowania. Komputery wymagają haseł dostępowych do kont i bez ich znajomości nie ma możliwości dostępu do danych. Wszelkie dokumenty papierowe przechowujemy w sejfach odpowiednio zabezpieczonych. Fizyczne dokumenty niszczymy za pomocą mechanicznego niszczenia dokumentów uniemożliwiając w ten odczyt danych. Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
Bezustannie analizujemy i dostosowujemy zabezpieczenia, wraz ze zmieniającym się otoczeniem i postępem technologicznym. Zabezpieczenia obejmują środki fizyczne i technologiczne ograniczające dostęp do Twoich danych, jak również stosowne środki zabezpieczające przed utratą Twoich danych.
 

9. Wykorzystanie cookies.


Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz przypisaną wartość.
Pliki cookies używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania z ich treści. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, z agregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.


Typy cookies używane w witrynie Eminence:
 

Cookie sesyjne - związane z daną sesją i są to tymczasowe cookie, które istnieją na komputerze tylko podczas przebywania na danej stronie internetowej (a dokładniej do czasu zamknięcia przeglądarki). Pozwalają stronom sklepu zapamiętać co wybrali klienci na poprzedniej stronie, aby uniknąć ponownego wpisywania informacji.
Cookies trwałe - przechowywane są na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich wykasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika i mogących w jakikolwiek sposób dokonać personalnej identyfikacji użytkownika.

Cele w jakich wykorzystywane są Cookies również przez firmę Eminence:

1. Umożliwiają ustawienia funkcji i usług w serwisie np. przy wyborze języka, waluty itp.;
2. Umożliwiają weryfikację autentyczności oraz optymalizację wydajności serwisu;
3. Zapewniają bezpieczeństwo i niezawodność serwisu;
4. Umożliwiają informowanie kiedy użytkownik jest zalogowany. Dzięki temu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje tylko danemu użytkownikowi;
5. Pliki cookie służące do zapisywania tzw. stanu sesji pomagają ulepszać usługi i zwiększać komfort przeglądania stron. Nie trzeba podawać na każdej stronie loginu i hasła;
6. Umożliwiają sprawne działanie samej witryny oraz dostępnych na niej funkcji tj. pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
7. Umożliwiają wyświetlać reklamy, które są bardziej interesujące dla danych użytkowników, a jednocześnie bardziej wartościowe dla wydawców i reklamodawców tj. pozwalają "personalizować" reklamy;
8. Umożliwiają dostosowanie wyświetlanych informacji do lokalizacji użytkownika tj. automatyczna zmiana języka, waluty itp.;
9. Umożliwiają właścicielom witryn lepiej zrozumieć preferencje ich użytkowników i poprzez analizę ulepszać i rozwijać produkty i usługi. Zazwyczaj właściciel witryny lub firma badawcza zbiera anonimowo informacje i przetwarza dane na temat trendów bez identyfikowania danych osobowych poszczególnych użytkowników, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości. np. poprzez Google web analytics.

Firma Eminence używa Cookies własnych jak i zewnętrznych. Ze względu na pochodzenie administratora serwisu, który zarządza cookies podział jest następujący:

1. Cookies własne - cookie umieszczone bezpośrednio przez właściciela witryny jaka została odwiedzona przez użytkownika.

2. Cookies zewnętrzne - cookie umieszczone przez zewnętrzne podmioty, których komponenty stron zostały wywołane przez właściciela witryny tj.

2.1 Cookies służące do zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych - Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA];
2.2 Cookies do wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisu społecznościowego - Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA].

W przypadku wywołania przez administratora witryny Eminence komponentów serwisu pochodzących spoza systemu tego administratora mogą obowiązywać inne standardowe zasady polityki cookies niż polityka prywatności i cookies administratora witryny Eminence.

Warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies - standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka stron np. Firefox, Internet Explorer itp.) domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej firmy Eminence.
 

10. Zmiany naszej polityki prywatności.


Firma Eminence z siedzibą w Oleśnicy zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Zmiany w naszej Polityce prywatności mogą jednak nastąpić tylko po to, aby zapewnić maksymalną poufność wszystkich danych osobowych i adresowych naszych Użytkowników. Zarówno nas - firmę Eminence, jak i każdego zarejestrowanego użytkownika obowiązuje zawsze aktualna Polityka prywatności znajdująca się na tej stronie.

W przypadku wszelkich wątpliwości, pytań i sugestii dotyczących naszej Polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji użytkowników serwisu. Prosimy w tym celu korzystać z formularza kontaktowego.


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl © 2007 - 2018 EMINENCE - obrączki - Wrocław - Oleśnica - Cała Polska | Polityka prywatności.