wyszukiwanie zaawansowane
e3c2ect985p059b9w8
Waluta Polski ZłotyEuroDolarFunt brytyjski
» Polityka prywatności

Polityka prywatności


Poniżej przedstawiamy Państwu naszą Politykę prywatności i plików cookies.

 


1. Dane osobowe - jakie dane zbieramy o Tobie?


W czasie korzystania z serwisu www.eminence.pl możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie odpowiednich formularzy lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły. Poniżej zamieszczamy typ danych i ich opis jakie gromadzimy.

1.1 Dane zbierane podczas rejestracji - w celu dokonania rejestracji umożliwiającej dokonanie zakupu produktów oferowanych w niniejszej witrynie będziecie poproszeni o następujące dane osobowe: Imię i Nazwisko, pełny adres zamieszkania, numer telefonu, adres email oraz hasło. Te dane niezbędne są do realizacji złożonych zamówień;
1.2 Dane zbierane podczas transakcji zakupu - zanim dokonasz transakcji zakupu towaru w naszej witrynie poproszony zostaniesz za pomocą odpowiednich formularzy o następujące dane: Imię, Nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności i wysyłki. Gromadzone są również dane po zakupowe umożliwiające wystawianie odpowiednich opinii o zakupach i produktach firmy Eminence. Te dane to Imię i Nazwisko, adres email i Twoja opinia. Te dane przekazywane są również do odpowiednich systemów opiniotwórczych z którymi współpracuje firma Eminence min. porównywarka cen Okazje.info. W przypadku płatności za pomocą szybkich przelewów lub kart płatniczych obsługę transakcji w odpowiednim momencie przejmuje system płatności payu.pl. Formularze systemu payu.pl umieszczone są na serwerach tejże firmy i szyfrowane są odpowiednimi technologiami. Firma Eminence w żaden sposób nie uczestniczy w procesach autoryzacji płatności lub kart płatniczych. Płatności ratalne obsługiwane poprzez system Żagiel przekazywane są w odpowiednim momencie na strony firmowe firmy Żagiel, która odpowiednio zabezpiecza i szyfruje dane osobowe Klienta;
1.3 Dane zbierane automatycznie - podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie poprzez system analiz Google web analytics;
1.4 Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami - podczas kontaktu z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

 


2. W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?


W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali czy przekazywali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu i dokonania transakcji kupna sprzedaży. Przekazanie danych niezbędnych do realizacji zamówień jest obowiązkowe i bez ich podania nie ma możliwości dokonania transakcji. Wszelkie dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru.
Twoje dane mogą w tym celu być automatycznie przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze tj. payu.pl w celu obciążenia Twojej karty płatniczej lub bankowego konta osobistego. Firma payu.pl nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu a podanie tych danych jest obowiązkowe w celu dokonania zakupu.
Dokonując zakupów w systemie ratalnym Twoje dane będą automatycznie przekazane na strony firmowe firmy Santander.
Podczas pełnej rejestracji w naszym serwisie zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter w formie wiadomości email. Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane tj. adres email w celu wysłania Ci naszego Newslettera.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku przy pomocy systemu analiz Google web analytics.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

 


3. Wykorzystanie cookies.


Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz przypisaną wartość.
Pliki cookies używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania z ich treści. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, z agregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.


Typy cookies używane w witrynie Eminence:

Cookie sesyjne - związane z daną sesją i są to tymczasowe cookie, które istnieją na komputerze tylko podczas przebywania na danej stronie internetowej (a dokładniej do czasu zamknięcia przeglądarki). Pozwalają stronom sklepu zapamiętać co wybrali klienci na poprzedniej stronie, aby uniknąć ponownego wpisywania informacji.
Cookies trwałe - przechowywane są na Urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu ich wykasowania. Zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Urządzenia nie powoduje ich usunięcia z Urządzenia Użytkownika. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika i mogących w jakikolwiek sposób dokonać personalnej identyfikacji użytkownika.

Cele w jakich wykorzystywane są Cookies również przez firmę Eminence:

1. Umożliwiają ustawienia funkcji i usług w serwisie np. przy wyborze języka, waluty itp.;
2. Umożliwiają weryfikację autentyczności oraz optymalizację wydajności serwisu;
3. Zapewniają bezpieczeństwo i niezawodność serwisu;
4. Umożliwiają informowanie kiedy użytkownik jest zalogowany. Dzięki temu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje tylko danemu użytkownikowi;
5. Pliki cookie służące do zapisywania tzw. stanu sesji pomagają ulepszać usługi i zwiększać komfort przeglądania stron. Nie trzeba podawać na każdej stronie loginu i hasła;
6. Umożliwiają sprawne działanie samej witryny oraz dostępnych na niej funkcji tj. pozwalają rozpoznać podstawowe parametry Urządzenia Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
7. Umożliwiają wyświetlać reklamy, które są bardziej interesujące dla danych użytkowników, a jednocześnie bardziej wartościowe dla wydawców i reklamodawców tj. pozwalają "personalizować" reklamy;
8. Umożliwiają dostosowanie wyświetlanych informacji do lokalizacji użytkownika tj. automatyczna zmiana języka, waluty itp.;
9. Umożliwiają właścicielom witryn lepiej zrozumieć preferencje ich użytkowników i poprzez analizę ulepszać i rozwijać produkty i usługi. Zazwyczaj właściciel witryny lub firma badawcza zbiera anonimowo informacje i przetwarza dane na temat trendów bez identyfikowania danych osobowych poszczególnych użytkowników, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości. np. poprzez Google web analytics.

Firma Eminence używa Cookies własnych jak i zewnętrznych. Ze względu na pochodzenie administratora serwisu, który zarządza cookies podział jest następujący:

1. Cookies własne - cookie umieszczone bezpośrednio przez właściciela witryny jaka została odwiedzona przez użytkownika.

2. Cookies zewnętrzne - cookie umieszczone przez zewnętrzne podmioty, których komponenty stron zostały wywołane przez właściciela witryny tj.

2.1 Cookies służące do zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych - Google Analytics [administrator cookies: Google Inc z siedzibą w USA];
2.2 Cookies do wykorzystania funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisu społecznościowego - Facebook.com [administrator cookies: Facebook Inc z siedzibą w USA].

W przypadku wywołania przez administratora witryny Eminence komponentów serwisu pochodzących spoza systemu tego administratora mogą obowiązywać inne standardowe zasady polityki cookies niż polityka prywatności i cookies administratora witryny Eminence.

Warunki przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez Cookies - standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka stron np. Firefox, Internet Explorer itp.) domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej firmy Eminence.

 


4. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?


Po dokonaniu zakupów w naszym serwisie będziesz otrzymywać od nas wiadomości email i wiadomości SMS (na numer telefonu zapisany podczas rejestracji) dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.
Po dokonaniu transakcji będziesz poproszony o wystawienie opini o transakcji i produkcie poprzez system Okazje.info. Otrzymasz na adres emaill odpowiednią wiadomość.
Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą email nasz Newsletter.

 


5. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?


Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem podczas przekazywania Twoich danych osobowych, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer) kluczem 128 bitowym.
Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

 


6. Zmiany naszej polityki prywatności.


Firma Eminence z siedzibą w Oleśnicy zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Zmiany w naszej Polityce prywatności mogą jednak nastąpić tylko po to, aby zapewnić maksymalną poufność wszystkich danych osobowych i adresowych naszych Użytkowników. Zarówno nas - firmę Eminence, jak i każdego zarejestrowanego użytkownika obowiązuje zawsze aktualna Polityka prywatności znajdująca się na tej stronie.

 


7. Nasze dane - podmiotu zbierającego dane:


PPHU Eminence ul. Wrocławska 18 56-400 Oleśnica, tel. 71 314-93-32, tel. kom. 600-411-378, email jubiler@eminence.pl

W przypadku wszelkich wątpliwości, pytań i sugestii dotyczących naszej Polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji użytkowników serwisu. Prosimy w tym celu korzystać z formularza kontaktowego.


Przejdź do strony głównej